WERKWIJZE

Dat paarden regelmatig naar de tandarts moeten is inmiddels geen nieuwtje meer. Tegenwoordig is het meer de vraag welke behandeling kiest u. Gaat u voor razendsnel electrisch vijlwerk of kiest u voor veilig handmatig vijlwerk. Wij zijn van mening dat handmatig vijlwerk nog steeds de meest efficiŽnte en doeltreffende behandeling is voor uw paard. Bij ons dus geen halogeenlampen, rookwolken, stress, herrie , zwaar verdoofde paarden en torenhoge rekeningen.

 

Wij doen gewoon,......heel gewoon diervriendelijk ons werk !

 

U kunt een keuze maken, uw paard niet !

Wij werken handmatig en gebruiken uitsluitend amerikaanse instrumenten. De instrumenten worden voor iedere vijlbeurt ontsmet, hiervoor gebruiken wij Neosabenyl. Gedurende de behandeling kan het paard het beste in zijn eigen stal staan. Dit is voor het paard een veilige en vertrouwde omgeving en het dier zal zich daar het prettigst voelen. Bij voorkeur is de eigenaar zelf aanwezig om te overleggen en eventuele vragen te beantwoorden. Vervolgens onderzoeken wij eerst het hoofd, kijken naar de ontwikkeling van de kauwspieren en controleren het kaakgewricht. Daarna volgt de controle van de snijtanden, hengsten (of ruinen) tanden, en voelen of er wolfstanden aanwezig zijn.

Hierna wordt de mondklem opgezet en kunnen de kiezenrijen gecontroleerd worden. U wordt uitgenodigd mee te voelen in de mond om een indruk te krijgen hoe scherp de randen op de kiezen kunnen worden, uiteraard is dit niet verplicht.

Na dit onderzoek kan de behandeling beginnen. Wij vijlen alle scherpe randen en uitstulpingen weg en balanceren de kiezen mocht dit nodig zijn. Wolfstanden worden in overleg verwijderd.